Hoppa till sidans innehåll

Medlemsansökan


Om du vill bli medlem i HSK är du välkommen att anmäla ditt barn här.

 

Vi har idag lediga platser. Välkommen att göra en anmälan.
 

 

Att bli medlem i Huddinge Skidklubb

 

Huddinge Skidklubb (HSK) är en alpin förening som riktar sig till barn och ungdomar med alpint intresse. HSK är en tävlingsklubb vilket betyder att alla våra medlemmar aktivt tävlar under pågående säsong. Det är även vår målsättning att nya medlemmar som söker sig till HSK aktivt skall tävla.

 

En ideell klubb är beroende av många frivilliga

 

Allt arbete inom klubben bedrivs ideellt med många frivilliga krafter. Det gör att vi måste ha hjälp av alla inom klubben till diverse uppdrag. Som ny medlem får man räkna med att aktivera sig i olika uppdrag. Det är vi tillsammans som gör föreningen till en bra plats för ditt barn.

 

Att träna och tävla i alpint

 

Att träna och tävla i alpint är något som kräver en hel del. Vi vill poängtera att det måste finnas en stor vilja från föräldrar att engagera sig i den här sporten. Ofta blir det långa resor till fjällen både för träning och tävling.

 

Medlem i HSK

 

Idag har vi cirka 830 medlemmar varav cirka 350 är aktiva åkare fördelat på 5 åldersgrupper, en Mastersgrupp, en Handikappsektion samt juniorverksamhet.

Antalet åkare i varje grupp varierar från år till år där vi har en målsättning att kunna erbjuda cirka 30 platser i varje grupp. Allt beror på hur många tränare vi har i gruppen och hur mycket plats vi kan utnyttja i backen.

 

I vanliga fall är det enkelt att bli medlem i HSK förutsatt att man uppfyller några grundläggande krav (se nedan). Man anmäler och ansöker om medlemskap via vår hemsida på ett särskilt formulär. Därefter blir man kontaktad av vårt kansli eller annan representant för klubben.

 

Förutsättningar för medlemskap i Huddinge Skidklubb Alpina Förening

 

Vi har några enkla grundkrav för att man skall ha bästa utbyte av träningen i gruppen för att verksamheten skall fungera. Dels har vi allmänna grundkrav och därefter nivåkrav

utifrån vilken grupp man skall börja i.

 

För alla grupper gäller

 • Åka lift själv

 • Kunna ta sig ned för backen själv

 • Kunna hantera sin användning av utrustning själv

 • Självständigt fungera i gruppen utan medverkan av sina föräldrar

 • Aktivt delta i tävlingar som arrangeras inom området Stockholm

Läs även vad som gäller för grundkrav inom respektive grupp man skall träna i.

 

U8-grupp - 5-8 år

 

Mer lek än tävling men man deltar i våra träningar och kan ibland åka någon tävling inom Stockholmsområdet när man blivit 6-8 år. Oftast krävs en förälders närvara vid dessa tävlingar.

 

U10-grupp & U12-grupp - 9-12 år

 

Ha en bra grundskidåkning och åker med parallella skidor (inte plogsväng) och har åkt skidor under något år i fjällen. Vill börja träna mer aktivt och deltar i tävlingar som arrangeras inom Stockholmsområdet. Är intresserad av tävlingsverksamhet.

 

U14-grupp - 13–14 år

 

Har åkt skidor under flera år och har en större vana från att åka i många terränger. Mycket intresserad av att börja träna i portar och vilja utvecklas till en bra tävlingsåkare. Man skall delta i tävlingar som arrangeras både i Stockholmsområdet som utanför (ex. Dalarna/Värmland)

 

U16-grupp & Juniorer - 15-20 år

 

Har god skidvana och åkt skidor under många år och behärskar flera sorters skidåkning. Kanske en bakgrund som aktiv tävlingsåkare i annan klubb eller har en stor vilja att lägga ned mer tid på sin träning och utveckling. Här tränar man flera gånger i veckan. Man skall delta i tävlingar som arrangeras runt om i hela Sverige.   

 

Masters - över 20 år

 

Här är du välkommen att träna med våra Oldboys/Oldgirls. Exakta dagar och tider för denna träning kommer annonseras på vår hemsida under hösten

 
Handikappsektionen, Team Total.

Sedan något år tillbaka har vi utökat vår verksamhet med en handikappsektion.

Flera åkare har redan, roligt nog, gjort internationella framgångar.

Kontakta gärna oss om du är intresserad av att träna och tävla.


Ansök om medlemskap!

 

1: Fyll i formuläret på sidan
 
2: Du kommer att få en bekräftelse på ditt mail och din ansökan kommer att skickas till ansvarig lagledare.

 

3: Finns det plats direkt kommer tränaren eller lagledaren i gruppen att kontakta

dig för vidare information om träningen. Medlems- och träningsavgift betalas i klubbens webshop när du har fått din plats bekräftad.
 

4: Hamnar du på väntelista får du information om vilken plats du har och kortare

information om vad som händer den närmaste tiden.

 

5: När du blivit medlem i klubben kommer du att få en mängd information av din grupps

lagledare och det är vår målsättning att vi så snabbt vi kan skall sätta in dig hur vår

klubb fungerar och vad din roll blir. Även en introduktion över vår träning- och tävlings-

verksamhet så ditt barn kan få en bra start i HSK.

 

Om det är fullt i grupperna ?

 

Vissa år kan det vara intagningsstopp i en del grupper och då tilllämpar vi kösystem vilket innebär att man hamnar på väntelista. I vissa fall kan vi göra undantag om man som förälder har tränarbakgrund och kan ställa upp som tränare i gruppen.

 

Huvudprincip för kösystemet

 1. Kronologisk ordning. Vi erbjuder plats i grupperna baserat på kötid.

 2. I den mån man har ”förtur” så prioriteras man före de åkare med längre kötid, se nedan.

Förtursregler

 1. Om du har ett äldre syskon som tränar och tävlar i klubben.

 2. Om barnets förälder blir tränare i klubben.

 3. Har man fått förfrågan två gånger och sagt nej, så hamnar man automatiskt sist i kön.

Medlemsavgift

 

Medlemsavgiften är enligt beslut på senaste årsmötet:

 • Enskild 550:-/år

 • Familj 750:-/år

Träningsavgift

 

Träningsavgift ingår INTE i medlemsavgiften. Läs mer om vad det kostar att delta i träningen under Medlemsinfo och Avgifter.

 

Skidlicens - Försäkring

 

Skidlicens och Försäkring ingår INTE i medlemsavgiften. Skidlicens skall du som tävlar fr o m junior lösa via IdrottOnline. Försäkring för alpin skidåkning (både träning och tävling) tecknar du via Folksam´s Utförsåkarförsäkring.

 

Medlemsregister

 

När du blir medlem i föreningen kommer dina uppgifter (se ovan) med i vårt medlemsregister. Medlemsregistret kommer inte att läggas ut på internet eller publiceras i annat offentligt forum.
 

Adressändring

 

Om du flyttar, byter namn eller skaffar/byter e-postadress är vi som håller medlemsregistret aktuellt tacksamma om du rapporterar detta till kansliet#hsk.se
 

 


Ansökan om medlemsskap i Huddinge Skidklubb Alpina

 

Personuppgiftlagen

För de medlemmar som önskar vara aktiva inom en eller flera idrotter Som medlem i Huddinge SK AF - Skidor kommer föreningen, för att kunna administrera föreningen samt söka olika bidrag, söka tävlingslicenser, teckna försäkringar m.m., behandla följande personuppgifter om dig: namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer. Behandlingen kommer endast att ske utifrån föreningens syfte med medlemsregistret. Om du har skyddade personuppgifter eller av andra särskilda skäl inte har möjlighet att uppge fullständiga personuppgifter, kontakta föreningens administratör.  Mer information om personuppgiftslagen (PUL) och kraven på behandling av personuppgifter finns här.  Mer information om PUL och IdrottOnline finns här.  Jag har härmed tagit del av ovanstående information 

 

 Jag har tränat och tävlat alpint när jag var yngre och kan tänka mig att bli tränare i klubben

Personuppgiftlagen

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info