Hoppa till sidans innehåll

Juniorträning 2015/16

08 JUL 2015 16:34
Huddinge skidklubb kommer att starta en träningsgrupp för juniorer med inriktning på de ungdomar i Stockholm som väljer att gå gymnasium på hemmaplan och vill fortsätta att utöva sin skidåkning.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2016 14:05

Syftet med träningsgruppen är att skapa möjligheter till fortsatt träning för de ungdomar som fortfarande tycker det är kul att åka skidor och inte vill sluta bara för att de inte väljer skidgymnasium. 


- Vi vill att de ska få möjlighet att tillhöra en grupp med jämnåriga kamrater och kunna fortsätta att träna och tävla på en lagom nivå, berättar Peter Nilson som är träningsansvarig för gruppen.

Upplägget är att anpassa träningen till dessa ungdomars livssituation med fritid och läxor. Tanken är att vi startar upp säsongen den sista söndagen i augusti med barmarksträning mellan 09.30 till 11.00 för att därefter fortsätta med söndagsträningar fram till första lägret som vi tänkte utföra i Vemdalen fredag till söndag V47. Det andra lägret sker torsdag till söndag V49. 

- Gruppen väljer också tillsammans ut ett par eller några FIS-tävlingar som man vill delta i. Det rör sig om de första tävlingarna i Falun, Bjursås eller Hassela. Vi åker upp, bor och tävlar tillsammans, säger Peter och fortsätter;

- Under skidsäsongen har vi tänkt oss att träna kvällstid två gånger i veckan i Flottsbro.Tränare för gruppen kommer förutom mig själv, vara Peter Oredsson och Per-Arne Larsson.

Antalet ungdomar i Stockholmsområdet som idag väljer att inte gå skidgymnasium och som vill fortsätta att utöva sin sport är begränsat, tror vi att en gemensam satsning mellan klubbarna skulle kunna vara lösningen så att dessa ungdomar kan fortsätta träna och tävla. 

Vi undrar om det finns intresse i Stockholms andra skidklubbar och att i så fall skicka en förfrågan till åkare om de är intresserade av att delta i en träningsgrupp enligt detta upplägg.

Om man vill anmäla sitt deltagande till träningsgruppen eller om det finns några frågor kan man kontakta gruppens träningsansvarig Peter Nilsson, This is a mailto link eller på telefon 070-445 91 03.

Vi har en förhoppning att efter sommaren sammanställa intresseanmälan och bjuda in till ett upptaktsmöte som syftar till att fastställa ambitionsnivå och upplägg.

Joachim Carlsson
Ordförande
070-520 22 34  
This is a mailto link 

Skribent: Joachim Carlsson
E-post: This is a mailto link

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info