Hoppa till sidans innehåll

KLIMATBACKEN

15 OKT 2019 17:59
På söndag den 20 oktober springer vi för klimatet i Flottsbro
  • Skapad: 15 OKT 2019 17:59

Som en utmanande del av söndagsträningen den 20/10  jagar vi efter så många höjdmeter som möjligt på 30 min. Förutom att det är en bra kondis/ben träning så gör vi i kubben en insats för klimatet i samband med Svenska Skidförbundet och Vattenfalls klimatsatsning ”Klimatbacken”.

 

Grundtanken med Klimatbacken är att vi förutom utmaningen och träningen ska samla in pengar till att göra något klimatbra i klubben.

 

Klimatförändringarna märks av på̊ många sätt och för skidsporten har det blivit ytterst påtagligt. Glaciärerna smälter och snötäcket blir tunnare. Svenska Skidförbundet har insett att klimatarbete måste bli en självklar del av sporten om vi ska ha möjlighet fortsätta utöva den. Ett steg i det arbetet är Klimatbacken i samarbetet med Vattenfall.

 

Så här går det till:

Åkarna (och tränarna också för den delen) hittar sponsorer, en eller flera (mamma, pappa eller mormor tex) som vill bidra med en krona per avverkad höjdmeter.  50% av det varje team drar ihop går in centralt till klubben för en klimatbra satsning och 50% får varje team själva behålla att göra vad de vill med för att bidra till teamkänslan. Vattenfall kommer att dubbla 20% av det vi samlar ihop tillsammans.

 

Vilken klimatbra satsning vi gör i klubben på beror ju givetvis på hur bra vi är på att samla höjdmeter - dvs hur mycket pengar vi får in. Alla klimatsmarta ideer är välkomna. På söndag kan du lämna ditt förslag på vad vi ska använda våra klimatpengar till vid klubbstugan. 

 

Ses där!

 

 

Läs mer om satsningen Klimatbacken här: https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/barnungdom/Klimatbacken/

 

Skribent: Helene Åberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info