Hoppa till sidans innehåll

Inställda tävlingar, läger, träningar

12 MAR 2020 17:21
Snöbrist och Coronavirus. Säsongen 2019/20 kommer gå till historien som en väldigt tråkig vinter för oss skidälskare i Stockholm
  • Uppdaterad: 12 MAR 2020 17:21

Svenska Skidförbundet har beslutat att ställa in ALLA nationella tävlingar resten av den här säsongen pga Coronaviruset och “råder sina klubbar och arrangörer att i dagsläget ställa in alla evenemang som samlar större grupper människor."
Som en följd av det här har även Stockholms skidförbund beslutat att ställa in samtliga distriktets tävlingar resten av den här säsongen. 

Det här betyder tyvärr att tävlingarna är över för den här säsongen för alla våra team. 

I dag har styrelsen för Huddinge Skidklubb haft ett extrainsatt möte pga Coronaviruset. Vi har även resonerat med vår klubbläkare Tobias Laurell, som konstaterar att det “ur ett medicinskt perspektiv är bra om vi hjälper till minska smittspridningen genom att inte resa eller samlas i grupper.” 

HSK-styrelse har tagit det tråkiga, men nödvändiga beslutet att ställa in alla kommande träningar, läger och klubbtävlingar - i första hand fram till maj. 

Det här betyder att vi inte har någon ingen gemensam träning, varken i Stockholm (som t ex på Bounce) eller på någon annan ort framöver. Tyvärr betyder det här att även avslutningslägret och klubbmästerskapet vecka 16 ställs in.

“Jag har full förståelse om det här kan uppfattas som ett hårt beslut. Jag tycker förstås också att det är otroligt tråkigt men vi har aldrig upplevt en sådan här situation tidigare och måste vidta åtgärder, även om det inte är roligt. Klubben gör bedömningen att alla försiktighetsåtgärder bör vidtas för att begränsa smittspridning, som att inte samlas i stora grupper och att inte resa runt i landet. Det handlar inte längre bara om våra barns skidåkning - utan om att vi alla måste tar vårt samhällsansvar.” 
Vänligen Joachim Carlsson, ordförande Huddinge skidklubb. 

Som åkare går det förstås att träna i egen regi. Vi får helt enkelt se den här säsongen som en säsong där vi bygger upp kondition och styrka istället. 


/Styrelsen Huddinge Skidklubb. 

Skribent: Helene Åberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info