Hoppa till sidans innehåll

Nytt beslut om träning utanför Stockholm

07 DEC 2020 21:29
Svenska Skidförbundet förlänger inte avrådan från lägerverksamhet efter den 8/12. Men uppmanar alla att fortsätta att följa FHMs rekommendationer och att följa de regionala råd som finns, som t ex avrådan för resor till och från vissa områden.
  • Skapad: 07 DEC 2020 21:29

Svenska Skidförbundet har idag den 3 december meddelat att den avrådan från lägerverksamhet som förbundet beslutade om den 18 november 2020 inte kommer att förlängas. Skälet anges framför allt vara att fler anläggningar nu har öppnat eller kommer att kunna öppna och att belastningen därmed inte som tidigare kommer att ligga på ett fåtal orter. Förbundet uppmanar dock alla att fortsätta att följa Folkhälsomyndighetens övergripande rekommendationer och att följa de allmänna regionala råd som gäller där man bor, till exempel eventuell reseavrådan.  

Mot bakgrund av ovanstående kan styrelsen för Huddinge Skidklubb konstatera att något hinder mot att erbjuda träning på annan ort inte finns och klubbens tidigare beslut om förbud mot träning har därmed upphävts, med verkan från och med den 9 december 2020.  

Detta innebär att det för de olika teamen i klubben är möjligt att erbjuda träning – på snö – utanför Stockholm. Notera dock att det är en möjlighet – inte ett krav. Ledarna i respektive team avgör om och i vilken utsträckning man kan och vill erbjuda träning. Notera vidare att det inte får ordnas några läger i ordets normala betydelse. All verksamhet måste bedrivas utomhus, inga gemensamma boende eller måltider får ordnas av teamet eller klubben och så vidare. 

Vi vill trycka på att det är upp till varje familj att avgöra huruvida man väljer att delta på träning eller inte och det är varje individs ansvar att följa de regler och rekommendationer som finns. 

Om man väljer att åka till fjälls för träning gäller följande:  
Om någon i familjen uppvisar minsta symptom – stanna hemma! 
Res i egen bil. 
Stanna inte för att äta på vägen, utan ta med reskost. 
Handla all mat hemma, för att undvika besök i de lokala affärsinrättningarna. 
Om någon i familjen blir sjuk – åk hem! 
Bo endast med de du bor med i vanliga fall. 
Inga samlingar får hållas inomhus. Undvik i möjligaste mån värmestugorna. 
Vid skada – uppsök, om möjligt, vård hemma och inte på skidorten 
Håll avstånd! 

Ha hela tiden klubbens värderingar – Glädje – Stolthet – Gemenskap – Trygghet - i åtanke och tänk på att alltid uppträda som goda representanter för Huddinge Skidklubb.  

Vid eventuella frågor rörande träning – kontakta i första hand träningsansvarig för aktuellt team. 

Vänliga hälsningar, 
Styrelsen

Skribent: Helene Åberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info