Hoppa till sidans innehåll

Träningsorganisation - Markus Tollsten


”Att vara skidåkare är min identitet” säger Markus Tollsten när han ska beskriva sig själv.

Å det trots att Markus inte kommer från en traditionell ”skidåkarfamilj”. Markus hamnade i skidåkningen lite av en slump och så blev han fast. Som så många andra av oss. 

Markus kommer ursprungligen från Järfälla Alpina klubb här i Stockholm och har arbetat som tränare sedan han började som ungdomstränare hemma i Brukets skidbacke. Efter 13 år som tränare i klubben gick Markus sen vidare och jobbade som tränare på Järpens skidgymnasium. Han har varit utbildare i skidförbundets alpinutbildningar, fått stipendier och utmärkelser.  Sedan två år tillbaka jobbar han som tränare hos Nordlund Sports som vi i HSK har samarbetat med i många år nu.

 

LÅNGT SAMMARBETE MED NORDLUND SPORTS

Nordlund Sports startades 2015 av Jörgen Nordlund. Jörgen har själv en historia som alpin tävlingsåkare och har tränat både på skidgymnasier och på landslagsnivå. 

Vårt samarbete med Nordlund Sports började redan 2016. Sedan dess har tränare som Jörgen själv, Björn Lison Almkvist och Fredrik Litzén bla gett våra tränare stöttning i form av mentorskap och träningstips. 

Den här säsongen kommer vi i HSK få ta del av ännu mer av Nordlund Sports bredd och kompetens. Vi kommer dessutom ha just Markus Tollsten som dedikerat kommer arbeta tillsammans med våra tränare i HSK för att ta fram en väg som tar både våra åkare och oss som klubb framåt. 

  

SNABB UTVECKLING PÅ MÅNGA ÅKARE

Markus ser själv det här arbetet som ett bra sätt att snabbt sprida kunskap om skidåkning. Han kommer hjälpa till att utveckla våra tränare - som sen kan utveckla våra åkare. Ett bra sätt att snabbt få utveckling för många åkare helt enkelt. 

När han får frågan vad han främst vill ge oss i HSK kommer svaret blixtsnabbt: 

”Att få fler att älska skidåkning på samma sätt som jag själv gör.” 

Sen fortsätter han i ett lite lugnare tempo ”Med min resa, bakgrund och kunskap så vill jag få fler att uppleva allt det fantastiska jag har fått uppleva genom skidåkningen.” 

Markus betonar flera gånger under vårt samtal att för att det ska bli riktigt bra och roligt i backen behöver alla; åkare, tränare och föräldrar ha glädje av gemenskapen i skidåkningen och i klubben. 

Visst låter det härligt ?!

Välkommen till den här säsongen säger vi till Nordlund Sports i allmänhet och till Markus Tollsten i synnerhet.

Uppdaterad: 21 OKT 2021 18:18 Skribent: Helene Åberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info