Hoppa till sidans innehåll

Du som ska tävla för första gången


Dags att tävla! Åhh vad jag längtar!

Du som ska tävla för första gången har säkert många frågor och massa fjärilar i magen. Här får du några tips i ett öppet brev från dina äldra klubbkamrater som har tävlar många gånger:

Nu är det äntligen dags att börja tävla! Det är kul, spännande och första gången kanske lite läskigt! De flesta är lite nervösa, det är ju ändå en tävling Men det är inte på allvar utan viktigast är att ha kul när du åker skidor! Det är bra att träna på att tävla och ju fler åkare från Huddinge skidklubb som är med desto roligare blir det!

Jämför dig inte med andra! Ha roligt och försök göra ditt bästa. Heja på dina kompisar! Peppa och stötta de som blir ledsna och gratta de som är glada!

Det är viktigt att komma i god tid till en tävling. Mamma eller pappa kan se schemat för dagen och man måste vara på plats och ha hämtat sin nummerlapp i tid.

Titta efter dina klubbkompisar när du kommer till backen. Titta om du ser Huddingeflaggan någonstans nedanför backen, det är där alla brukar samlas. Lägg din utrustning vid flaggan och hämta nummerlappen som din lagledare eller annan vuxen i gruppen har hämtat ut. I vissa tävlingar gäller nummerlappen istället för liftkort men oftast måste man lösa ett dagsliftkort för att få åka i backen. Fråga din lagledare eller tränare vad som gäller.

För att se hur banan går får du åka banan en gång före tävlingen tillsammans med din tränare och dina lagkompisar. Det kallas för att göra ett genomåk. Var vid start i god tid för genomåket.

Det är viktigt att ha rätt utrustning med till tävlingen. Tävlar man i slalom med kortkäpp är det bra att ha benskydd. De äldre barnen som tävlar i långkäpp har förutom benskydd även båge eller tandskydd på hjälmen och skydd på stavarna. Alla måste ha ryggskydd och hjälm. De äldre barnen som tävlar har också fartdräkt på sig. Det behövs inte de första åren! Om det är kallt ute kan det vara bra att ha överdragskläder på dig när du väntar på din tur. Ta det lugnt innan! Ladda! Fyll på med energi!

Man åker två åk. Andra åket åker man i omvänd ordning utifrån sitt startnummer. Startar du som nummer ett i första åket startar du sist i det andra.

Åk upp till båda åken i god tid!

Uppe på start värmer man upp, tittar på de andra som åker och hejar på kompisarna som startar före. När det börjar närma sig din tur ställer du dig i kö. När du står längst fram säger en startare till när du ska köra.

Gör ditt bästa och försök åka rätt i banan. Det gör ingenting om du åker ut, åker fel eller ramlar, du får köra andra åket ändå.

När du åkt första åket och det är lång tid kvar till andra åket så ställ dig vid mål och heja på dina kompisar.

Alla får medaljer vid målgång. De snabbaste åkarna får en pokal. Efter prisutdelningen har man chans att få ett utlottningspris. Det lottas ut priser till alla som är kvar. Lottas man fram men har åkt hem lottas priset ut till någon annan.

 

Uppdaterad: 10 JAN 2019 21:35 Skribent: Helene Åberg
E-post: Adressen Gömd

 

Följ gärna HSK på Facebook:

 

I vår Facebookgrupp för medlemmar 

Huddingeskidklubb senastenytt 

hittar du snabbinfo om träningar, läger osv. 

 

Anmäl till tävling 

webshop

Ansök ny medlem

Postadress:
Huddinge SK AF - Skidor
Box 1101
14123 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: office@huddingeskidk...

Se all info